Kirulyfürdõn, gazdag természeti környezetben található a Zöld Szív Székelyföldi Ágának kilenc szobás, huszonöt férõhellyel rendelkezõ szabadidõközpontja. A természetes anyagokból készült, civilizációtól távol esõ épület ideális helyszín tanulmányi napok, képzések és táborok szervezésére, valamint erdei iskola jellegû tevékenységek lebonyolítására.

Mirõl szól az erdei iskola?
     Az erdei iskola az iskolai tanítás sajátos, a hagyományos tanóráktól eltérõ formája. A tanulók ilyenkor az iskolájuk, lakóhelyük környezetétõl eltérõ helyszínen, általában természetközelben tanulnak néhány napig. Tananyag lehet mindaz, ami ott valóságban, közvetlenül megfigyelhetõ, megvizsgálható, felfedezhetõ. A problémák, konfliktusok megoldása, szabadidejük megszervezése során jobban, több oldalról ismerhetik meg egymást – és ezzel együtt önmaguk képességeit is – a tanulók. Az erdei iskola tehát mind a természeti nevelés, mind pedig a közösségformálás kiváló terepe.

 Az erdei iskola szervezésének céljai:
     A Természet, környezet iránti érdeklõdés, felelõsség felkeltése, tanítási órákon szerzett ismeretek elmélyítése, bõvítése, a környezet kínálta új ismeretek elsajátítása, a természet felfedezése, szabadidõ hasznos eltöltésére, egészséges életvitelre való nevelés valamint a tanulók egyéni képességeinek, és a csoport közösségének fejlesztése.

Zöld Szív Szabadidõközpont, Kirulyfürdõ

     A szóban forgó menedékház Székelyudvarhelytõl 37 km, Csíkszeredától 25 km távolságban, a Hargita hegység lábainál, két patak találkozása mentén található. Több, mint negyed évszázadig szolgálta a fakitermelõ vállalatot, munkásszállás volt. A teljesen lelakott épület néhány évig gazdátlanul állt, és ezalatt az idõjárás tovább rontott állagán.
     A székelyudvarhelyi Human Reform Alapítványnak köszönhetõen, 2003 nyarán jelentõs befektetett összeg segítségével sikerült az épületet használható állapotba hoznunk. A javítási munkálatokhoz hozzájárult a gyergyócsomafalvi Apicom KFT is. Jelenleg fûtés, áramszolgáltatás és belsõ fürdoszoba nélkül, kilenc szobában huszonöt személyt vagyunk képesek elszállásolni. A szabadidõközpont március végétõl október végéig az érdeklodõ csoportok rendelkezésére áll, igény szerint pihenést és szakmai programot egyaránt ajánlva.
     A fenntartási és a folyamatos fejlesztési-bõvítési költségek miatt – kivételes esetektõl eltekintve – a menedékház egységes napi használati díja 50 Euro, függetlenül attól, hány személy használja (max. 25 fõ) az épületet. Zöldszíves tagoknak és csoportoknak 20%-os kedvezmény biztosított, 40 Euro napidíjjal.
     Az érdeklõdéseket, jelentkezõket egyesületünk címén várjuk