Levelezési vetélkedõ

     A Zöld Szív ITM Székelyföldi Ága második alkalommal hirdet meg levelezési vetélkedõt V-VIII osztályos, és elsõ alkalommal I-IV osztályos gyerekek számára. Egyesületünk kiemelt programként kezeli ezen kétfordulós (téli és tavaszi forduló) levelezési vetélkedõ lebonyolítását. A vetélkedõ tematikája évente változik. A 2002/2003-as tanévben a madarak, a 2003/2004-es tanév során pedig a folyóvizek kaptak kitüntetett figyelmet.
     Vetélkedõnk idén A víz az élet! címet kapta. Hargita, Kovászna és Maros megye területérõl várjuk a jelentkezõket. Négy fõs csapatok benevezésével és egy irányító tanár felügyelete mellett lehet a vetélkedõn részt venni. Külön feladatlap alapján dolgoznak az I-IV és V-VIII osztályos gyerekek, külön történik tehát a javítása és az értékelése is ezeknek. Megyénként az elsõ két legtöbb pontszámot elért csapatot jutalomtáborozásra hívjuk, ezévi helyszínünkre, Parajdra. A mindkét fordulót visszaküldõ csapatok között különdíjakat sorsolunk ki.


A víz az élet!
Környezetismereti Vetélkedõ I-IV és V-VIII osztályos tanulók részére
Hargita, Kovászna, Maros megye


KEDVES PEDAGÓGUSOK, KEDVES GYEREKEK!

     Az ENSZ határozata értelmében 2003 AZ ÉDESVÍZ NEMZETKÖZI ÉVE. Minden élõlény számára létfontosságú a víz. Sajnos a mértéktelen fogyasztással az ivóvízkészletek egyre fogynak, minõségük pedig fokozatosan romlik.

     Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja számos figyelemfelkeltõ tevékenységet tervezett erre az évre, melyekhez a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédõ Mozgalom is szeretne hozzájárulni. Mi veletek közösen szeretnénk részesei lenni ennek a világraszóló eseménysorozatnak azáltal, hogy meghirdetünk egy kétfordulós levelezési vetélkedõt I-IV és V-VIII osztályos gyerekek számára A víz az élet! címmel.
     Célunk az, hogy kutassatok, kísérletezzetek és szórakozva tanuljatok, valamint tegyetek is valamit a benneteket körülvevõ világ egy kis részéért. Tulajdonképpen nem verseny, hanem felfedezõút, amire szólítunk. Nevezhetnénk társasjátéknak is, melyben három megye (Hargita, Kovászna, Maros) iskolásai vesznek részt. Ebben a játékban azonban még nyerhetsz is, ugyanis a legjobb hat csapat (megyénként az elsõ kettõ) egyhetes jutalomtáborozáson vehet részt Parajdon, a nyári vakáció ideje alatt. Társszervezõnk a Halit Öko Klub.
     Ha részt szeretnétek venni ebben a társasjátékban, nem kell egyebet tennetek, mint figyelmesen elolvassátok az alább következõ játékszabályokat, és jelentkezzetek.

1. Keressetek társakat! A vetélkedõre négy fõs csapatokkal lehet benevezni.
2. Keressetek egy tanítót! Szükségetek lesz egy csapatvezetõre, aki munkátokat támogatja, akihez fordulhattok, ha kérdésetek van. Csapatvezetõnek iskolátok egyik tanítónénijét/bácsiját válasszátok. Az sem baj, ha több csapatnak is irányítója, ha vállalja.
3. Adjatok nevet csapatotoknak! Törekedjetek szellemes, egyedi és jó hangzású neveket adni, amit majd az egész verseny során használni tudtok. A verseny alatt a neveket nem lehet megváltoztatni.

     Dolgoznotok kell. Két feladatlapot fogtok kapni, amit megoldásaitokkal vissza kell küldenetek nekünk. Csak azok versenghetnek a jutalomtábori helyekért, akik mind a két feladatlapot visszaküldték, természetesen megoldva… Nem lesznek nehéz feladatok, melyekkel ne tudnátok megbírkózni, ha odafigyeltek. Ezzel párhuzamosan játszva és könnyedén megismersz egy újabb világot, a vizek világát is.
     Jelentkezési határidõ: november 12. Az alábbi Jelentkezési Lapot küldjétek vissza nekünk, kitöltve:


Jelentkezési Lap

Csapat neve:    ________________________________________________________
Csapattagok neve: 1. ___________________________________________________
(az osztályt is         2. ___________________________________________________
tüntessétek fel)      3. ___________________________________________________
                             4. ___________________________________________________
Csapatvezetõ tanító neve: ________________________________________________
Iskola neve, címe: ______________________________________________________
____________________________________________________________________
Telefon és e-levél kapcsolat: ______________________________________________
____________________________________________________________________


A vetélkedõt koordonáló központ címe:
530104 – Csíkszereda, Szabadság tér 1 szám, Hargita megye, Románia.
Tel: 0740-252276, e-mail: zoldsziv@k.ro, pasztortaska@k.ro